Automatizare Rohem Duo

Duo

Automatizarea Rohem Duo+ este un sistem de control al arderii special dezvoltat pentru semineele din gama Rohem. Prin clapeta de acces a aerului impartita in doua, economisiti lemn si savurati o ardere clara si neobstructionata a focului.

 Automatizarea din gama DUO este compusa din clapeta de acces pentru o ardere mai rapida si pentru ca reglajul arderii sa fie optim. Partea de sus a clapetei controleaza accesul aerului proaspat pe sub cenusar si se inchide (dar nu complet) dupa atingerea temperaturii optime. Partea de jos a clapetei controleaza accesul aerului pentru ca sticla sa ramana curata. Dupa atingerea temperaturii setate, clapeta de acces se inchide cu 50% insa totusi ramane jumatate deschisa pentru ca semineul sa aiba acces la aerul proaspat care ajuta la procesul optim de ardere. Daca se depasete temperatura dorita sau in cazul in care semineul nu mai are acces la current, clapeta de acces se inchide complet. Acest lucru ajuta ca ardereasa fie in continuare controlata si stabila.

Automatizarea termosemineului ROHEM DUO este singura de pe piata care functioneaza in acest fel. Firma Rohem este deocamdata si singura care produce si utilizeaza acest tip de automatizare. Algoritmul si logica a survenit in urma mai multor teste si incercari, si a fost optimizata pentru termosemineele din gama ROHEM.

De ce versiunea DUO+?

 

Datorita acestei solutii setarile si functionarea sunt optimizate de la caz la caz. Asta inseamna ca de exemplu daca hornul dumneavoastra are o tragere prea puternica, din setarile automatizarii putem regla ca termosemineul sa funcioneze totusi optim si la parametri normali. In cazul producatorilor concurenti, exista posibilitatea ca odata ce temperatura setata este atinsa, clapeta sa se inchida complet si nu doar pe jumatate ca si in cazul nostru. In acest caz procesul de ardere are de suferit si in camera de ardere vor fi turbulente ale aerului care vor genera o ardere incompleta.

 

Functiile si avantajele automatizarii DUO+

 

  • regleaza si optimizeaza procesul de ardere
  • asigura un proces de ardere economic si ecologic
  • scade consumul de combustibil solid
  • asigura o anumita temperatura in camera de ardere
  • lucreaza impreuna cu senzorul de usa al termosemineului
  • asigura ca termosemineul nu se va supraincalzi
  • creste coeficientul de performanta
  • creste randamentul

 

Pe aceasta fotografie se vede separarea in clapeta de acces. Din constructia clapetei de acces se face separare aaerului extern de asemenea in doua canale de distributie.